Kim M. Kimselius

Äventyr och historia går hand i hand, åtminstone i Kim M. Kimselius böcker. Kimselius är kanske mest känd som författare av ungdomsböcker, fast ungdomar är inte den enda målgruppen för hennes författarskap. I själva verkat kan både ung och gammal samt aspirerande författare läsa hennes böcker med mer än god behållning. Kim har en särdeles utvecklad förmåga att med sitt författarskap trollbinda läsare.

Då Kimselius väver samman fakta med spänning får läsarna även lärdomar i och för livet.

 

Olika genrer
Kimselius skriver böcker om skrivande men även fantasy, spökböcker, tonårsböcker, deckare och hästböcker. Hon har också givit ut en novellsamling. Generöst delar hon med sig av sina kunskaper i skrivande och hon motiverar även andra att finna sin författarådra. Här kan du läsa mer om hennes böcker.

 

Författardebuten
Kim Kimselius debuterade som författare 1997. Skrivglädjen står högt i tak vilket man får förståelse för då man finner att hon alltsedan debuten har skrivit omkring 40 böcker. År 2015 kan Kimselius se tillbaka på 18 år som etablerad författare. Framgångarna tycks följa i hennes kölvatten alltsedan debutboken Tillbaka till Pompeji publicerades. Den blev en riktigt stor succé.

 

Skrivarbloggen
Produktiva Kim hinner också med att driva en skrivarblogg. På hennes blogg får läsaren ta del av allt från skrivtips till reseupplevelser. Kim är generös med att tipsa om andra författares böcker också. Allt om skrivande och böcker verkar finnas och samsas på Kimselius skrivarblogg. På sin blogg tipsar Kim också om olika skrivtävlingar och kurser som handlar om att skriva. Kimselius delar också med sig av sina livserfarenheter.

 

Egenutgivning
Egenutgivning, det vill säga att författare ger ut sina böcker själv utan något förlag i ryggen, är något som Kimselius vurmar för. På hennes skrivarblogg kan man se processen med att ta fram ett bokomslag och hur en bok görs.

 

Lyssna
Lyssna på Kim då hon högläser ur sin bok Giljotinen som handlar om den franska revolutionen.